Turkkilainen vuoka
Tänään kokeillaan karppivuokaa.
Mausteinen, karitsan jauhelihapihviä ja kasviksia uunissa
neljä annosta
neljä annosta
Karitsanpihvit:
700g - 1kg karitsan-nautajauhelihaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
2-3 tl suolaa
n.1tl mustapippuria rouhittuna
2 keltuaista
1-2 kesäkurpitsaa
3 isoa tomaattia
200g AITOA fetajuustoa (rasvaista vuohen ja lampaanmaidosta valmistettua
Kastike:
1 prk tomaattipyrettä
1-2 valkosipulin kynttä
n.1 tl suolaa
mustapippuria
( 1-2tl Välimeren Sisilia maustesekoituskin käy todella hyvin, jätä silloin mustapippuri pois)
n. 2dl- 2,5 dl vettä
Tarkista maku jos tykkäät mausteisemmasta !
700g - 1kg karitsan-nautajauhelihaa
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
2-3 tl suolaa
n.1tl mustapippuria rouhittuna
2 keltuaista
1-2 kesäkurpitsaa
3 isoa tomaattia
200g AITOA fetajuustoa (rasvaista vuohen ja lampaanmaidosta valmistettua
Kastike:
1 prk tomaattipyrettä
1-2 valkosipulin kynttä
n.1 tl suolaa
mustapippuria
( 1-2tl Välimeren Sisilia maustesekoituskin käy todella hyvin, jätä silloin mustapippuri pois)
n. 2dl- 2,5 dl vettä
Tarkista maku jos tykkäät mausteisemmasta !
Ota iso lasivuoka tai pari pienempää. Tee
pihvitaikina eli sekoita vain kaikki pieneksi pilkotut sipulit ja
mausteet lihan ja keltuisten kanssa tiiviiksi massaksi ja sen maustuessa
leikkaa pestyt kesäkurpitsat kuorinenn n.1,5 sentin viipaleiksi ja
puolita tomaatit. Kiehauta kastikkeen vesi kuumaksi ja sekoita siihen
mausteet ja tomaattipyree. Kuutioi feta. Muotoile pihvitaikinasta
kesäkurpitsa viipaleiden kokoisia pihvejä ja lado vuorotellen vuokaan
kurpitsaviipale ja pihvi ja laita sinne tänne tomaatin puolikkaita.
Lorauttele päälle tomaattikastike ja ripottele reilusti fetakuutioita
päälle. Uuniin 250 astettaa n.30 min. Tarkista kypsyys välillä. Käytä
kantta tai laita päälle folio jonka rei´ität ettei kuohu uunin pohjalle
:)
Lisää hyviä reseptejä löytyy osoitteesta: www.karppaus.info
Kommentit
Lähetä kommentti