Syksyn satoa
Kesä ja syksy on ihanaa aikaa ruoanlaitossa, kun satokauden herkut ovat parhaimmillaan. Mikä parasta suuri osa sadosta voidaan säilöä talven varalle. Tänään valmistin viimevuotisista suppilovahveroista herkullisen keiton, joka kelpaa niin karppaajalle kuin muillekin.
Suppilovahverokeitto karppaajan tyyliin
n. 3 dl suppilovahveroita
1 iso sipuli
3 rkl voita
8 dl maitoa
2 kasvisliemikuutiota
1 pkt sulatejuustoa (esim. Voimakas Koskenlaskija)
Valmistusohje
Hienonna sienet. Paista niitä kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Hienonna sipuli. Lisää sipuli ja voi kattilaan. Kun sipuli on pehmennyt lisää maito, sulatejuusto ja liemikuutio. Anna kiehua hiljalleen 2 - 3 min, eli kunnes keitto sakenee.Anna hautua kannen alla 10 -15 min.
Muita mauste-ehdotuksia:
suola
mustapippuri
aromisuola
- Thin to be
Kommentit
Lähetä kommentti